English   Ελληνικά    
ΒΙΝΤΕΟ
Play Video Άσσος η πρώτη μας μεταγραφή
Play Video Λύσαμε το οξύ πρόβλημα του τερματοφύλακα
Play Video ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΘΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

Ο Δήμος Λακατάμιας μας έχει διαγράψει

Ο Δήμος Λακατάμιας μας έχει διαγράψει

Όπως κάθε χρόνο, ο επίσημος Δήμος Λακατάμιας «ξεχνά» να μας καλέσει στις αθλητικές του εκδηλώσεις. Κρίνει σκόπιμο να καλέσει σε αθλητικές εκδηλώσεις πολιτικά κόμματα, σωματεία χωρίς αθλητική δραστηριότητα, εκκλησιαστικούς και άλλους παράγοντες της Λακατάμιας, όχι όμως το ΘΟΙ που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο ποσοστό του αθλητισμού στη Λακατάμια. Έγινε και πέρσι, γίνεται και φέτος… Δεν δικαιούμαστε να παραστούμε σε μια αθλητική εκδήλωση της επίσημης Λακατάμιας, εκτός και αν θα λάβουμε κάποιο βραβείο για μια διάκρισή μας. Το γεγονός ότι στους χώρους μας βρίσκουν καταφύγιο και αθλούνται αρκετοί νέοι και παιδιά, το γεγονός ότι στους χώρους μας γυμνάζονται μέλη του «Ανοικτού Σχολείου» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου δεν είναι μέτρο σύγκρισης για να καλεστούμε στην μοναδική αθλητική εκδήλωση του Δήμου Λακατάμιας.

Μετά που θίξαμε το θέμα, αποφάσισαν να μας καλέσουν αφού ανακάλυψαν ότι πήραμε δυο πρωταθλήματα. Παρά την άρνησή μας, σε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες, θεώρησαν καλό, μετά γιορτής, να μας στείλουν και γραπτή πρόσκληση.

Η απάντησή μας άμεση, δηκτική και αρνητική, υπογραμμένη από τον πρόεδρο του σωματείου με την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και η οποία στάλθηκε με φαξ:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αναφέρομαι στην σημερινή επιστολή σας που παραλήφθηκε με φαξ στις 12:23 και υπογράφεται από τον κ. Λούκα Τσούντα εκ μέρους σας, και σε απάντηση επιθυμώ να τονίσω και γραπτώς την από ώρα 11:13 δοθείσα απάντησή μας σε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο μαζί σας όσο και με τον κ. Τσούντα ότι το σωματείο μας ΔΕΝ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Δήμου Λακατάμιας για καθαρά λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

Όπως σας έχει επεξηγηθεί και προφορικά, είναι για το σωματείο μας προσβλητικό ότι δεν μας είχατε καλέσει στην εκδήλωση σας, παρά μόνο θυμηθήκατε το ΘΟΙ μετά από δική μας παρέμβαση.

Να μου επιτραπεί να αναφερθώ στα διαμειφθέντα προ της αποστολής της επιστολής σας, τα οποία έχουν ως ακολούθως:

Περί την 08:30 σήμερα επικοινώνησε κομματικό στέλεχος, με το οποίο έχω φιλικές σχέσεις, και με ρώτησε αν θα παρευρεθώ στην εκδήλωσή σας, για να έρθει μαζί μου.

Προτού απαντήσω, επικοινώνησα με μέλη του ΔΣ για να μάθω αν είχαμε προσκληθεί και μου διέφυγε η πρόσκληση. Δυστυχώς, κανείς δεν γνώριζε για την εκδήλωσή σας.

Επικοινώνησα τότε με τον κ. Γιώργο Χριστοφόρου, φίλο και στέλεχος του σωματείου, ο οποίος μου επιβεβαίωσε τα της εκδήλωσης, αφού ο ίδιος ήταν προσκεκλημένος. Ανέλαβε μάλιστα πρωτοβουλία και μίλησε μαζί σας για το όλο θέμα.

Μετά την επαφή του κ. Χριστοφόρου μαζί σας, επικοινώνησε ο κ. Τσούντας μαζί μου για να με προσκαλέσει στην εκδήλωση, όπου και θα τιμηθεί το σωματείο μας για τα δυο πρωταθλήματα που κατέκτησε (U21 και U17). Για την καθυστέρηση έφερε σαν δικαιολογία την μη ενημέρωση του Δήμου Λακατάμιας από την ΚΟΠ. Σε ερώτησή μου γιατί δεν προσκληθήκαμε σαν σωματείο, έστω και χωρίς να λάβουμε έπαθλο, μου απάντησε ότι στην εκδήλωση καλούνται κόμματα και οργανώσεις, πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά όχι σωματεία, πλην όσων θα βραβεύονταν. Του απάντησα ότι υπό τας περιστάσεις το ΘΟΙ δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, είναι πλέον θέμα αυτοσεβασμού. Επικοινώνησα και μαζί σας και σας πληροφόρησα για τα καθέκαστα και την αποχή του ΘΟΙ από την εκδήλωσή σας, ένεκα κυρίως της κατ΄ εξακολούθηση αρνητικής συμπεριφοράς του Δήμου Λακατάμιας προς το ΘΟΙ, αφού φαινόμενο επαναλαμβανόμενο παύει να είναι σύμπτωση. Και κατά την περσινή εκδήλωση το ΘΟΙ δεν είχε προσκληθεί παρά μόνο μετά από δική μας παρέμβαση.

Αργότερα, επικοινωνήσατε μαζί μου για να μου πείτε ότι μας στείλατε πρόσκληση, η οποία δόθηκε στον μπουφετζή ο οποίος πιθανόν να μην μας την έδωσε. Τούτο φυσικά έρχεται σε αντίθεση με το όσα λέχθηκαν προηγουμένως από τον κ. Τσούντα για την μη πρόσκληση του ΘΟΙ στην εκδήλωση. Επανέλαβα την άρνηση μου για να παρευρεθεί το σωματείο στην εκδήλωση.

Παρά τις πολλαπλές αρνήσεις, θεωρήσατε καλό να στείλετε - μια ώρα αργότερα - γραπτή πρόσκληση.

Η απάντησή μας εξακολουθεί να είναι η ίδια. Η αξιοπρέπεια μας δεν μας επιτρέπει να παρευρεθούμε στην εκδήλωσή σας.

Καταληκτικά αναφέρω ότι η μόνη πρόσκληση που έφθασε σε μας μέσω του μπουφετζή είναι για την εκδήλωσή σας της 26ης Οκτωβρίου. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και αυτή μας αφήνει αδιάφορους, αφού από μόνη της η πρόσκληση, που αποτελείται από ένα κακέκτυπο φωτοαντίγραφο, εκτυπωμένη σχεδόν διαγώνια σε γκριζόμαυρη απεικόνιση που μπορεί να διαβαστεί εν μέρει, μόνο προχειρότητα και τσαπατσουλιά μπορεί να δείξει. Κατά την ταπεινή μου άποψη, μια πρόσκληση προς ένα σωματείο έπρεπε να είναι σε επίσημο επιστολόχαρτο με ιδιόχειρη υπογραφή και όχι ένα κακής ποιότητας φωτοαντίγραφο που φωτοτυπήθηκε με κάθε προχειρότητα.

Το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής, όσο και άλλα θέματα που άπτονται της αρνητικής πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στο σωματείο μας, όπως και τα όσα τραγελαφικά και τριτοκοσμικά διαδραματίστηκαν ενώπιον μας κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Δημοτικού Σταδίου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας ώστε να γίνει γνωστή η πολεμική που ασκείται από το Δημοτικό Συμβούλιο προς το Σωματείο μας.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι μέλη του ΔΣ της Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας (μήπως η τελευταία λέξη πρέπει να διαγραφεί από την ονομασία του σωματείου;) που έχουν προσκληθεί υπό την ιδιότητά τους σαν πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι οποίοι δυνατόν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα παρευρεθούν υπό την ιδιότητά τους σαν πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεν θα εκπροσωπούν το σωματείο.

Φιλικά

Λουκής Αρχοντίδης

Πρόεδρος

Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας»

Πραγματικά λυπούμαστε γιατί αναγκαστήκαμε να στείλουμε την πιο πάνω επιστολή μας, αλλά η όλη τακτική του Δήμου Λακατάμιας δεν μας αφήνει άλλες επιλογές. Όλοι οι Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια τόσο της ελεύθερης Κύπρου όσο και κατεχομένων περιοχών, στην προσφυγιά, αγκαλιάζουν τα σωματεία τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα βοηθήσουν. Στην αντίπερα όχθη ο Δήμος Λακατάμιας, που όχι μόνο έχει εγκαταλείψει τα σωματεία του αλλά θα μπορούσαμε να πούμε τα πολεμά.

Θα επανέλθουμε για το θέμα του χώρου που κάποιοι ονομάζουν «Δημοτικό Στάδιο Λακατάμιας». Ένα χώρο ερειπωμένο που κατάντησε σκυβαλότοπος. Αυτό το χώρο ζητήσαμε με επιστολή μας από τον Οκτώβριο του 2013 να μας δοθεί για να τον χορτοφυτεύσουμε και να τον χρησιμοποιούν τα παιδιά των Ακαδημιών μας. Δυστυχώς ο Δήμος Λακατάμιας προτιμά αυτό το χώρο να γίνεται κάθε μέρα σκυβαλότοπος και παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένας χρόνος και μερικές μέρες από την ημερομηνία της επιστολής μας, ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση, ούτε θετική ούτε αρνητική.

 

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΟΗΓ. ΑΓΩΝΑΣ
  Αναγέννηση Δερύνειας 3-0  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
01.
  Ολυμπιακός Λευκωσίας
54
02.
  Εθνικός Άχνας
50
03.
  Άρης
47
04.
  Οθέλλος Αθηαίνου
44
05.
  Αναγέννηση Δερύνειας
35
06.
  Αγία Νάπα
32
07.
  Καρμιώτισσα
31
08.
  ΑΣΙΛ Λύσης
30
09.
  Ακρίτας Χλώρακας
29
10.
  Ονήσιλλος Σωτήρας
28
11.
  ΑΕΖακακίου
28
12.
  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
26
13.
  Ομόνοια Αραδίππου
26
14.
  ΠΑΕΕΚ
21
15.
  ΜΕΑΠ
17
16.
  Διγενής Ορόκλινης
14
ΧΟΡΗΓΟΙ