English   Ελληνικά    
ΒΙΝΤΕΟ
Play Video Άσσος η πρώτη μας μεταγραφή
Play Video Λύσαμε το οξύ πρόβλημα του τερματοφύλακα
Play Video ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΘΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

Σε κόσμια επίπεδα

Σε κόσμια επίπεδα

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί κάποιοι γονείς να παρεκτρέπονται από τα αποδεκτά επίπεδα, ακόμα και να βωμολοχούν στις κερκίδες, να έρχονται σε αντιπαράθεση με διαιτητές ή και αντιπάλους γονείς ή ποδοσφαιριστές, μια εικόνα που τείνει να χαλάσει την επιβράβευση του σωματείου μας σαν σωματείου ήθους, η Τεχνική Επιτροπή των Ακαδημιών έχει αποστείλει την ακόλουθη επιστολή προς τους γονείς, ώστε να επανέλθουν σε τάξη όσοι έχουν παρεκτραπεί.

Η επιστολή δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα μας, ώστε να έλθει σε γνώση σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν την έχουν λάβει. Η επιστολή αποτελεί μια τελευταία προσπάθεια προς όσους παρεκτρέπονται ώστε να επανέλθουν σε κόσμια επίπεδα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την αποπομπή τους από τις τάξεις του σωματείου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Σωστή υποστήριξη των παιδιών και της ομάδας μας από τους γονείς.

Ένα πολύ δυναμικό και ουσιαστικό κομμάτι της λειτουργίας των υποδομών μας είναι και οι γονείς. Κανείς δεν αμφισβητεί την βοήθεια τους, την υποστήριξή τους καθώς και το ότι είναι απαραίτητη και ενισχυτική η παρουσία τους σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρατηρηθεί τακτικά περιστατικά, που υποβιβάζουν την εικόνα των περισσότερων γονιών και παράλληλα δημιουργούν συνθήκες που κάνουν κακό στα παιδιά τους τα ίδια, οφείλουμε να επαναλάβουμε μερικά σημεία του εσωτερικού κανονισμού μας, που αφορά τη στάση και συμπεριφορά των κηδεμόνων των παιδιών, ώστε ακόμα και αν αυτοί που ξεπερνούν τα όρια δεν το καταλαβαίνουν να είναι κατανοητό από τους υπόλοιπους και να βοηθούν να επανερχόμαστε σε ισορροπία χωρίς να χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα από τη Διοίκηση.

Δεν είστε οπαδοί

Ότι κάνει κάθε γονιός, το μιμείται το παιδί του αλλά και ξένα παιδιά, έτσι σας παρακαλούμε να μην γίνονται αντιπαραθέσεις με αντιπάλους γονείς, να αποφεύγεται οπωσδήποτε η βωμολοχία εναντίον των διαιτητών και φυσικά κάθε ένταση μεταξύ μας. Πώς τα παιδιά θα είναι συγκεντρωμένα και σωστά, όταν ακούν τους γονείς τους να φωνάζουν αρνητικά από την εξέδρα;

Όσοι κάνετε τους προπονητές καταστρέφετε το παιδί σας.

Όποιος θέλει να λειτουργεί σαν προπονητής, που κρίνει το παιδί του, τους συμπαίκτες, τους αντιπάλους, τον προπονητή, τον αντίπαλο προπονητή, διαπράττει έγκλημα εις βάρος του ίδιου του τού παιδιού, το οποίο να ξέρετε πρώτα ντρέπεται, αποσυντονίζεται και στο τέλος θέτει σε απομόνωση τον εαυτό του, νιώθοντας μια απόλυτη σύγχυση για το ποιο είναι το σωστό. Πετυχημένος γονιός είναι αυτός που αφήνει το παιδί να απογαλακτιστεί και όχι αυτός που ευνουχίζει το γιο του, θεωρώντας τον ανάξιο να λύσει το όποιο πρόβλημα υπάρχει μόνος του.

Ακόμα σημαντικό, για να πετύχει ένα παιδί είναι να νιώθει εμπιστοσύνη για τον προπονητή και την ομάδα του. Αν εσείς «αδειάζετε», «μειώνετε» τον άνθρωπο που πρέπει να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει το παιδί σας, μοιάζει με το σενάριο που λέει η μητέρα το Α, ο πατέρας το Β και εν τέλει δεν γίνεται τίποτα εκτός του ότι πέφτει η εκτίμηση των παιδιών για τους γονείς του.

Η πειθαρχία είναι ο μόνος δρόμος

Κανένα άτομο δεν πέτυχε αν δεν πετύχει η ομάδα και καμία ομάδα δεν πέτυχε χωρίς πειθαρχία. Αν δεν είστε εσείς πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Διοίκησης, του προπονητή, του διαιτητή, τότε θα είναι το παιδί;

Το 90% των ταλέντων που χάνονται οφείλεται σε έλλειψη πειθαρχίας που πηγάζει από τους γονείς.

Επειδή πρέπει να είμαστε και ακριβείς στους κανονισμούς θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι ρητά απαγορευμένο και μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες μέχρι και απομάκρυνση.

Ενισχύετε θετικά τα παιδιά σας και τα υπόλοιπα παιδιά.

Μην ασχολείστε με τους διαιτητές.

Μην βρίζετε.

Σκοπός είναι η βελτίωση των παιδιών πρώτα και μετά το αποτέλεσμα.

Μην ασχολείστε με 11άδες, τακτικές, αλλαγές. Είναι μικρότητα που μεταφέρετε στα παιδιά σας.

Μην ενοχλείτε τους προπονητές, αντίθετα δείξτε σεβασμό - εσείς πρώτα - και μετά θα δείξει και το παιδί.

Μην δηλητηριάζετε τα παιδιά σας με αντιπαραθέσεις.

Για να έχετε πραγματικά δικαιώματα πρέπει να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και όχι μόνο να μην αμελείτε τις μηνιαίες πληρωμές, αλλά να γίνετε φίλαθλοι της ομάδας. Αν το Θ.Ο.Ι. δεν γίνει ομάδα σας και των παιδιών σας, αν δεν νιώσετε δέσμευση με την ομάδα, αν δεν τιμηθεί το σήμα μπροστά, δεν θα γραφτεί ποτέ το όνομα κάποιου παιδιού πίσω από τη φανέλα σε ψηλό επίπεδο.

Κανείς νέος μεγάλος παίκτης της Κύπρου δεν ξεκίνησε από τις μεγάλες ομάδες, με κυριότερο παράδειγμα του Χριστοφή που έπαιξε από νωρίς στον Ονήσιλλο, του Παναγή στον Ολυμπιακό, του Μακρή στην Πάφο, του Νεόφυτου Μιχαήλ του δικού μας στο Θ.Ο.Ι.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η επιστολή είναι στο πνεύμα του Συλλόγου «μια ομάδα μια οικογένεια» και επίσης ότι όποιος τακτικά διαταράσσει αυτό το κλίμα θα κληθεί προς απολογία από τον ίδιο τον Πρόεδρο ή και θα τροχοδρομηθεί η απομάκρυνσή του από την ομάδα.

Ευχαριστούμε πολύ

Η Τεχνική Επιτροπή

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΟΗΓ. ΑΓΩΝΑΣ
  Αναγέννηση Δερύνειας 3-0  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
01.
  Ολυμπιακός Λευκωσίας
54
02.
  Εθνικός Άχνας
50
03.
  Άρης
47
04.
  Οθέλλος Αθηαίνου
44
05.
  Αναγέννηση Δερύνειας
35
06.
  Αγία Νάπα
32
07.
  Καρμιώτισσα
31
08.
  ΑΣΙΛ Λύσης
30
09.
  Ακρίτας Χλώρακας
29
10.
  Ονήσιλλος Σωτήρας
28
11.
  ΑΕΖακακίου
28
12.
  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
26
13.
  Ομόνοια Αραδίππου
26
14.
  ΠΑΕΕΚ
21
15.
  ΜΕΑΠ
17
16.
  Διγενής Ορόκλινης
14
ΧΟΡΗΓΟΙ