English   Ελληνικά    
ΒΙΝΤΕΟ
Play Video Άσσος η πρώτη μας μεταγραφή
Play Video Λύσαμε το οξύ πρόβλημα του τερματοφύλακα
Play Video ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΘΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

ΘΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΤΕΣ

ΘΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΤΕΣ

Μετά την Τούρκικη εισβολή του 1974 η Λακατάμια δέχτηκε την εγκατάσταση πολλών προσφύγων, με επακόλουθο την πληθυσμιακή αύξηση της. Από πέντε χιλιάδες κάτοικους το 1973 σήμερα έχει γύρω στις σαράντα χιλιάδες. Στη Λακατάμια εγκαταστάθηκαν και οι κάτοικοι των Μαρωνίτικων χωριών δημιουργώντας τη σημερινή Μαρωνίτικη κοινότητα.

Στο Δήμο Λακατάμιας δραστηριοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες αρκετά σωματεία, κυρίως στα αγροτικά πρωταθλήματα. Το μοναδικό σωματείο με έδρα τη Λακατάμια που δραστηριοποιείται στους κόλπους της ΚΟΠ είναι το δικό μας, η Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας.

Μέσα από το πέρασμα των χρόνων, από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα, οι πρόσφυγες Λακαταμίτες έχουν αγκαλιάσει το σωματείο σαν δικό τους, τα παιδιά τους δραστηριοποιούνται μέσα από τις ακαδημίες μας και έχουν και ενεργό ανάμιξη στα διοικητικά του σωματείου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου είναι έντονη η παρουσία προσφύγων Λακαταμιτών, όπως και ο Πρόεδρος του Σωματείου.

Δείχνοντας την εκτίμησή μας προς όλους τους πρόσφυγες της Λακατάμιας και για να κρατούμε ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας, ιδιαίτερα στα 250 και πλέον παιδιά που δραστηριοποιούνται στις Ακαδημίες μας, στο μπροστινό μέρος της φανέλας μας, αντί του πατροπαράδοτου ΣΠΕ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ, φέτος θα αναγράφονται 88 πόλεις και χωριά των κατεχομένων εδαφών μας.

Δυστυχώς η επιλογή των ονομάτων, λόγω στενότητας χώρου, ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Για το λόγο αυτό προτιμήθηκε να αναγραφούν τα ονόματα των χωριών που αναφέρονται στο τραγούδι «τρία πουλιά πετάσασιν».

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΟΗΓ. ΑΓΩΝΑΣ
  Αναγέννηση Δερύνειας 3-0  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
01.
  Ολυμπιακός Λευκωσίας
54
02.
  Εθνικός Άχνας
50
03.
  Άρης
47
04.
  Οθέλλος Αθηαίνου
44
05.
  Αναγέννηση Δερύνειας
35
06.
  Αγία Νάπα
32
07.
  Καρμιώτισσα
31
08.
  ΑΣΙΛ Λύσης
30
09.
  Ακρίτας Χλώρακας
29
10.
  Ονήσιλλος Σωτήρας
28
11.
  ΑΕΖακακίου
28
12.
  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
26
13.
  Ομόνοια Αραδίππου
26
14.
  ΠΑΕΕΚ
21
15.
  ΜΕΑΠ
17
16.
  Διγενής Ορόκλινης
14
ΧΟΡΗΓΟΙ