English   Ελληνικ    
VIDEO
Play Video
Play Video
Play Video -
INTERVIEWS
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

   …

Εναι καιρς να σοβαρευτομε λιγκι και να αρχσουμε να βζουμε τον δκτυλο  επ τον τπον των λων. Πρπει να παραδεχτομε τι χουμε πρβλημα. Οι φκελοι, ετε λγονται κκκινοι, ετε κτρινοι ετε ροζ φθνουν σαν βροχ και στιγματζουν το ποδσφαιρ μας. Κποιοι απ μας σφυρζουν σαν να μην συμβανει τποτε.

Ας λογικευτομε λιγκι. Δεν εναι δυνατν η ΟΥΕΦΑ υποστηριζμενη και απ τις εταιρεες στοιχημτων να χει στσει να μεγλο και απστευτα δαπανηρ μηχανισμ για να εξλειψει το φαινμενο της χειραγγησης αγνων και εμες να λμε τι εναι λοι αδαες και βλπουν φαντσματα με στχο το κυπριακ ποδσφαιρο. Δεν εναι δυνατ αυτς ο τερστιος μηχανισμς να μην χει κτι καλτερο να κνει και να ασχολεται με το κυπριακ ποδσφαιρο και μλιστα με μικρομεσαες ομδες της Β Κατηγορας.

ΝΑΙ ρθε φκελος για τον αγνα Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατμιας – ΑΣΙΛ. Ο αγνας γινε στις 24 Φεβρουαρου 2017 και ο φκελος φθασε στις 27 Φεβρουαρου 2017. Η ΚΟΠ, εφσον ο φκελος δεν καταλγιζε σε καννα ευθνη, δεν τον δημοσιοποησε, στε να μην αμαυρσει το νομα των δυο σωματεων, των παραγντων και των ποδοσφαιριστν τους, αφο δεν φαινταν πουθεν να υπρχει ευθνη απ αυτος. Η ΚΟΠ ενεργντας απλυτα σωστ δεν φησε τποτε να διαρρεσει και απστειλε τον φκελο στην Αστυνομα για τη διερενησ του.

Χθες, 22 Μαρτου 2017, τρεις εβδομδες μετ την λευση του φακλου, λα τα αθλητικ ΜΜΕ ασχολθηκαν εκτεταμνα με τον φκελο. Τι γινε ξαφνικ και ρθε στη δημοσιτητα να θμα που προκυψε πριν τρεις και πλον εβδομδες; Η απντηση εναι απλοστατη. πως διαβζουμε και αντιγρφουμε απ αθλητικ ιστοσελδα: «Σμφωνα με επιβεβαιωμνες πληροφορες απ την Αστυνομα, στα πλασια διερενησης αγνα που υπρχουν υποψες για ποπτη στοιχηματικ δραστηριτητα (ο οποος δεν ανακοινθηκε)…» και σε λλο σημεο αναφρεται, πως και πλι αντιγρφουμε: «Η αστυνομα νωρτερα σμερα πρε καταθσεις απ ποδοσφαιριστς και τεχνικ τιμ ΘΟ και ΑΣΙΛ και σμφωνα με πληροφορες της ιστοσελδας μας, αριο Πμπτη (23/03) αναμνεται να επισκεφτε την Αγα Νπα». Απ λλη ιστοσελδα διαβζουμε: «Στον φκελο που ρθε δεν ρχνεται υπαιτιτητα σε καμα απ τις δυο ομδες, μως η Αστυνομα εναι υποχρεωμνη να πρει καταθσεις απ τους πρωταγωνιστς… Το θμα δεν αναμνεται να χει συνχεια μιας και ο φκελος φανεται τι χει «κλεσει» θα «κλεσει» σντομα χωρς περαιτρω συνπειες». Εδαμε και πηχυαους ττλους που γραφαν: «Ντου Αστυνομας στην προπνηση ομδας Β Κατηγορας»! Σημεωση δικ μας: Το «ντου» προρχεται απ τη λξη «ντουντοκα» που κρατοσε η αστυνομα για να διαλαλε την πραμτεια της!!!

πως πληροφορομαστε απ τα ΜΜΕ ο πιθανς φκελος για το σωματεο της Αγας Νπας χρονολογεται χι στις τρεις βδομδες που εναι για μας αλλ στους πντε μνες! Και που ταν η αστυνομα τσο καιρ; Α, ξεχσαμε, ταν χειμνας, κρο, ποιος να εγκαταλεψει τη σοποδα του και να τρχει μσα στ’ αγιζι; Τρα που ζεστθηκε ο καιρς, ξω εναι χαρ Θεο, ας κνουμε τη βλτα μας να ξεμουδισουμε και λγο! Ας κνουμε και καννα τηλφωνο σε καννα φλο δημοσιογρφο να εκθεισει τη δουλει μας, να προυμε και καμι προαγωγ.

Συμπρασμα: Κτι που ταν μακρι απ τη δημοσιτητα για διερενηση, γινε πρτο θμα μλις ρχισε η αστυνομα να το διερευν! Με λγα λγια, αντ να κνει τη δουλει της η αστυνομα, ρχισε τα τηλφωνα προς τα ΜΜΕ δνοντας πληροφορες για το τι κνει.

Βλπουμε στις αστυνομικς ταινες τι η αστυνομα χει τους πληροφοριοδτες της. Στην Κυπριακ πραγματικτητα μως, η αστυνομα αντ να κνει τη δουλει της με κθε μυστικτητα, γνεται η δια πληροφοριοδτης! Κατ τα λλα, παρνει καταθσεις γιατ εναι «υποχρεωμνη» και ο φκελος φανεται τι χει «κλεσει»…

Ε, χι κριοι της αστυνομας. Εμες, που μας χετε σπιλσει τα ονματα, εμες που ντρεπμαστε να δομε φλους και γνωστος στα μτια, εμες που νοιθουμε να μας δακτυλοδεχνουν, απαιτομε να μην κλεσει ο φκελος. Απαιτομε να κνετε τη δουλει σας και να βρετε αν υπρχουν χι νοχοι. Και απαιτομε να τους δσετε στη δημοσιτητα, στω υπ μορφ πληροφορας προς τα ΜΜΕ. Απαιτομε επσης να εξαφανσετε τους σπλους που αφσατε να πλαννται πνω απ τα ονματ μας.

Δεν θα σας υποδεξουμε πς να κνετε την αστυνομικ σας ρευνα. μως, πως μας επατε, αυτ η ποπτη στοιχηματικ δραστηριτητα γινε διαδικτυακ με τη χρση καρτν. Αυτς οι κρτες γρφουν νομα πνω, χουν ιδιοκττη. Εναι με λγα λγια επνυμες. Βρετε τις και θα φθσετε στους ενχους, αν υπρχουν. Τα κρδη απ αυτ την ποπτη στοιχηματικ δραστηριτητα διανεμθηκαν στους νικητς ηλεκτρονικ, πλι σε κρτες. Δετε σε ποιες κρτες διανεμθηκαν τα κρδη και θα βρετε τους πραγματικος ενχους. πως μλιστα πληροφορηθκαμε τελευταα, με αφορμ τον υπερτυχερ του Τζκερ, το κρτος παρνει και να ποσοστ κοντ στο 20% επ των κερδν υπ μορφ φρου. Συμπερανουμε τι και σε αυτ την περπτωση, της ποπτης χι στοιχηματικς δραστηριτητας το κρτος χει λβει το ποσοστ του. Αν το κρτος χει πρει το ποσοστ του, απ πο τα χει πρει; Βρετε το και θα ανακαλψετε την … ταχινπιττα.

Δεν τρφουμε ψευδαισθσεις ως προς το τι θα γνει. Δεν θα γνει ΤΙΠΟΤΕ, χι γιατ εναι αδνατο αλλ γιατ τση εναι η ικαντητα της αστυνομας μας. Αναφρουμε δυο περιστατικ που δεχνουν την ικαντητα της.

Στην περσιν περοδο, στους αγνες κυπλλου μεταξ ομδων πρτης και δετερης κατηγορας η αστυνομα μας αρνθηκε να αστυνομεσει αγνες σε γπεδα Β Κατηγορας και αναγκαστκαμε να αγωνιστομε στο Μακριο με αντπαλο τον Απλλωνα με να κστος που ξεπρασε τις 2500,00 ευρ για κθε ομδα. Την δια στιγμ, η αστυνομα των Βσεων μποροσε να αστυνομεει παρμοιους αγνες στο γπεδο του Ακρωτηρου!

Σε πρσφατο αγνα μας, με τον Ακρτα Χλρακας, ο επ καθκοντι αστυνομικς δεν φνηκε στο γπεδο μας. Επικοινωνσαμε με τους υπευθνους και μθαμε τι κατ λθος πγε στο γπεδο της ΠΑΕΕΚ και θα ερχταν σε λγα λεπτ κοντ μας. Αφο πρασε ρα και πλι δεν φνηκε, πληροφορηθκαμε τι στην προσπθεια του να ρθει, πρασε απ το γπεδο μας χωρς να το δει (εναι τσο μικρ) και πγε δυο χιλιμετρα μακρι, στα φτα τροχαας του Αγου Γεωργου! Απ εκε, χρειστηκε λλα 25 λεπτ για να ρθει στο γπεδο και να ξεκινσει ο αγνας.

Απ αυτος εμες ΔΕΝ αναμνουμε να εξιχνισουν τον φκελο. Το μνο που κατφεραν, με τις πληροφορες που οι διοι διρρευσαν, εναι να σπιλσουν ονματα παραγντων, ποδοσφαιριστν και σωματεων. Την δια στιγμ προσφρουν δαφος στους επιτδειους, που αποθρασυνμενοι εκμεταλλεονται το θλημα και σους ασχολονται με αυτ, και συνεχζουν το ργο τους. Αυτ εναι το γκλημα.

Την υπθεση δεν θα την διαλευκνουν. Επαναλαμβνουμε μως τι αναμνουμε τουλχιστον να εξαφανσουν τους σπλους που φησαν πνω μας. Σε αντθετη περπτωση, σως να πρπει να μελετσουμε κατ πσο υπρχει και θμα νομικς αγωγς εναντον τους, αφο τα σα ακοστηκαν απ τα ραδιφων και τις τηλεορσεις και τα σα γρφτηκαν στον Τπο, ντυπο και ηλεκτρονικ, αγγζουν τα ρια του λβελλου.

Αναμνουμε απ τους φλους δημοσιογρφους τι θα μεταχειριστον την ανακονωση μας με τον διο τρπο που μεταχειρστηκαν και την πληροφρηση απ την Αστυνομα.

NEXT MATCH
PREVIOUS MATCH
  Anagennisi Deryneias 3-0  THOI Lakatamia
LEAGUE TABLE
 
01.
  Olympiakos Lefkosias
54
02.
  Ethnikos Axnas
50
03.
  Aris Lemesou
47
04.
  Othellos Athienou
44
05.
  Anagennisi Deryneias
35
06.
  AgiaNapa
32
07.
  Karmiotissa
31
08.
  ASIL Lisis
30
09.
  Akritas Chlorakas
29
10.
  Onisillos Sotiras
28
11.
  AEZ
28
12.
  THOI Lakatamia
26
13.
  Omonoia Aradippou
26
14.
  PAEEK
21
15.
  MEAP
17
16.
  Digenis Oroklinis
14
SPONSORS