English   ΕλληνικÜ    
VIDEO
Play Video ¶óóïò ç ðñþôç ìáò ìåôáãñáöÞ
Play Video Ëýóáìå ôï ïîý ðñüâëçìá ôïõ ôåñìáôïöýëáêá
Play Video ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ-ÈÏÉ
INTERVIEWS
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

èá áíáêáëýøåôå ôçí … ôá÷éíüðéôôá

èá áíáêáëýøåôå ôçí … ôá÷éíüðéôôá

Εßναι καιρüς να σοβαρευτοýμε λιγÜκι και να αρχßσουμε να βÜζουμε τον δÜκτυλο  επß τον τýπον των Þλων. ΠρÝπει να παραδεχτοýμε üτι Ýχουμε πρüβλημα. Οι φÜκελοι, εßτε λÝγονται κüκκινοι, εßτε κßτρινοι εßτε ροζ φθÜνουν σαν βροχÞ και στιγματßζουν το ποδüσφαιρü μας. ΚÜποιοι απü μας σφυρßζουν σαν να μην συμβαßνει τßποτε.

Ας λογικευτοýμε λιγÜκι. Δεν εßναι δυνατüν η ΟΥΕΦΑ υποστηριζüμενη και απü τις εταιρεßες στοιχημÜτων να Ýχει στÞσει Ýνα μεγÜλο και απßστευτα δαπανηρü μηχανισμü για να εξÜλειψει το φαινüμενο της χειραγþγησης αγþνων και εμεßς να λÝμε üτι εßναι üλοι αδαεßς και βλÝπουν φαντÜσματα με στüχο το κυπριακü ποδüσφαιρο. Δεν εßναι δυνατü αυτüς ο τερÜστιος μηχανισμüς να μην Ýχει κÜτι καλýτερο να κÜνει και να ασχολεßται με το κυπριακü ποδüσφαιρο και μÜλιστα με μικρομεσαßες ομÜδες της Β Κατηγορßας.

ΝΑΙ Þρθε φÜκελος για τον αγþνα Ε.Ν. ΘΟΙ ΛακατÜμιας – ΑΣΙΛ. Ο αγþνας Ýγινε στις 24 Φεβρουαρßου 2017 και ο φÜκελος Ýφθασε στις 27 Φεβρουαρßου 2017. Η ΚΟΠ, εφüσον ο φÜκελος δεν καταλüγιζε σε κανÝνα ευθýνη, δεν τον δημοσιοποßησε, þστε να μην αμαυρþσει το üνομα των δυο σωματεßων, των παραγüντων και των ποδοσφαιριστþν τους, αφοý δεν φαινüταν πουθενÜ να υπÜρχει ευθýνη απü αυτοýς. Η ΚΟΠ ενεργþντας απüλυτα σωστÜ δεν Üφησε τßποτε να διαρρεýσει και απÝστειλε τον φÜκελο στην Αστυνομßα για τη διερεýνησÞ του.

Χθες, 22 Μαρτßου 2017, τρεις εβδομÜδες μετÜ την Ýλευση του φακÝλου, üλα τα αθλητικÜ ΜΜΕ ασχολÞθηκαν εκτεταμÝνα με τον φÜκελο. Τι Ýγινε ξαφνικÜ και Þρθε στη δημοσιüτητα Ýνα θÝμα που προÝκυψε πριν τρεις και πλÝον εβδομÜδες; Η απÜντηση εßναι απλοýστατη. ¼πως διαβÜζουμε και αντιγρÜφουμε απü αθλητικÞ ιστοσελßδα: «Σýμφωνα με επιβεβαιωμÝνες πληροφορßες απü την Αστυνομßα, στα πλαßσια διερεýνησης αγþνα üπου υπÜρχουν υποψßες για ýποπτη στοιχηματικÞ δραστηριüτητα (ο οποßος δεν ανακοινþθηκε)…» και σε Üλλο σημεßο αναφÝρεται, üπως και πÜλι αντιγρÜφουμε: «Η αστυνομßα νωρßτερα σÞμερα πÞρε καταθÝσεις απü ποδοσφαιριστÝς και τεχνικü τιμ ΘΟÚ και ΑΣΙΛ και σýμφωνα με πληροφορßες της ιστοσελßδας μας, αýριο ΠÝμπτη (23/03) αναμÝνεται να επισκεφτεß την Αγßα ΝÜπα». Απü Üλλη ιστοσελßδα διαβÜζουμε: «Στον φÜκελο που Þρθε δεν ρßχνεται υπαιτιüτητα σε καμßα απü τις δυο ομÜδες, üμως η Αστυνομßα εßναι υποχρεωμÝνη να πÜρει καταθÝσεις απü τους πρωταγωνιστÝς… Το θÝμα δεν αναμÝνεται να Ýχει συνÝχεια μιας και ο φÜκελος φαßνεται üτι Ýχει «κλεßσει» Þ θα «κλεßσει» σýντομα χωρßς περαιτÝρω συνÝπειες». Εßδαμε και πηχυαßους τßτλους που Ýγραφαν: «Ντου Αστυνομßας στην προπüνηση ομÜδας Β´ Κατηγορßας»! Σημεßωση δικÞ μας: Το «ντου» προÝρχεται απü τη λÝξη «ντουντοýκα» που κρατοýσε η αστυνομßα για να διαλαλεß την πραμÜτεια της!!!

¼πως πληροφοροýμαστε απü τα ΜΜΕ ο πιθανüς φÜκελος για το σωματεßο της Αγßας ΝÜπας χρονολογεßται üχι στις τρεις βδομÜδες που εßναι για μας αλλÜ στους πÝντε μÞνες! Και που Þταν η αστυνομßα τüσο καιρü; Α, ξεχÜσαμε, Þταν χειμþνας, κρýο, ποιος να εγκαταλεßψει τη σοποýδα του και να τρÝχει μÝσα στ’ αγιÜζι; Τþρα που ζεστÜθηκε ο καιρüς, Ýξω εßναι χαρÜ Θεοý, ας κÜνουμε τη βüλτα μας να ξεμουδιÜσουμε και λßγο! Ας κÜνουμε και κανÝνα τηλÝφωνο σε κανÝνα φßλο δημοσιογρÜφο να εκθειÜσει τη δουλειÜ μας, να πÜρουμε και καμιÜ προαγωγÞ.

ΣυμπÝρασμα: ΚÜτι που Þταν μακριÜ απü τη δημοσιüτητα για διερεýνηση, Ýγινε πρþτο θÝμα μüλις Üρχισε η αστυνομßα να το διερευνÜ! Με λßγα λüγια, αντß να κÜνει τη δουλειÜ της η αστυνομßα, Üρχισε τα τηλÝφωνα προς τα ΜΜΕ δßνοντας πληροφορßες για το τι κÜνει.

ΒλÝπουμε στις αστυνομικÝς ταινßες üτι η αστυνομßα Ýχει τους πληροφοριοδüτες της. Στην ΚυπριακÞ πραγματικüτητα üμως, η αστυνομßα αντß να κÜνει τη δουλειÜ της με κÜθε μυστικüτητα, γßνεται η ßδια πληροφοριοδüτης! ΚατÜ τα Üλλα, παßρνει καταθÝσεις γιατß εßναι «υποχρεωμÝνη» και ο φÜκελος φαßνεται üτι Ýχει «κλεßσει»…

Ε, üχι κýριοι της αστυνομßας. Εμεßς, που μας Ýχετε σπιλþσει τα ονüματα, εμεßς που ντρεπüμαστε να δοýμε φßλους και γνωστοýς στα μÜτια, εμεßς που νοιþθουμε να μας δακτυλοδεßχνουν, απαιτοýμε να μην κλεßσει ο φÜκελος. Απαιτοýμε να κÜνετε τη δουλειÜ σας και να βρεßτε αν υπÜρχουν Þ üχι Ýνοχοι. Και απαιτοýμε να τους δþσετε στη δημοσιüτητα, Ýστω υπü μορφÞ πληροφορßας προς τα ΜΜΕ. Απαιτοýμε επßσης να εξαφανßσετε τους σπßλους που αφÞσατε να πλανþνται πÜνω απü τα ονüματÜ μας.

Δεν θα σας υποδεßξουμε πþς να κÜνετε την αστυνομικÞ σας Ýρευνα. ¼μως, üπως μας εßπατε, αυτÞ η ýποπτη στοιχηματικÞ δραστηριüτητα Ýγινε διαδικτυακÜ με τη χρÞση καρτþν. ΑυτÝς οι κÜρτες γρÜφουν üνομα πÜνω, Ýχουν ιδιοκτÞτη. Εßναι με λßγα λüγια επþνυμες. Βρεßτε τις και θα φθÜσετε στους ενüχους, αν υπÜρχουν. Τα κÝρδη απü αυτÞ την ýποπτη στοιχηματικÞ δραστηριüτητα διανεμÞθηκαν στους νικητÝς ηλεκτρονικÜ, πÜλι σε κÜρτες. Δεßτε σε ποιες κÜρτες διανεμÞθηκαν τα κÝρδη και θα βρεßτε τους πραγματικοýς ενüχους. ¼πως μÜλιστα πληροφορηθÞκαμε τελευταßα, με αφορμÞ τον υπερτυχερü του Τζüκερ, το κρÜτος παßρνει και Ýνα ποσοστü κοντÜ στο 20% επß των κερδþν υπü μορφÞ φüρου. Συμπεραßνουμε üτι και σε αυτÞ την περßπτωση, της ýποπτης Þ üχι στοιχηματικÞς δραστηριüτητας το κρÜτος Ýχει λÜβει το ποσοστü του. Αν το κρÜτος Ýχει πÜρει το ποσοστü του, απü ποý τα Ýχει πÜρει; Βρεßτε το και θα ανακαλýψετε την … ταχινüπιττα.

Δεν τρÝφουμε ψευδαισθÞσεις ως προς το τι θα γßνει. Δεν θα γßνει ΤΙΠΟΤΕ, üχι γιατß εßναι αδýνατο αλλÜ γιατß τüση εßναι η ικανüτητα της αστυνομßας μας. ΑναφÝρουμε δυο περιστατικÜ που δεßχνουν την ικανüτητα της.

Στην περσινÞ περßοδο, στους αγþνες κυπÝλλου μεταξý ομÜδων πρþτης και δεýτερης κατηγορßας η αστυνομßα μας αρνÞθηκε να αστυνομεýσει αγþνες σε γÞπεδα Β Κατηγορßας και αναγκαστÞκαμε να αγωνιστοýμε στο ΜακÜριο με αντßπαλο τον Απüλλωνα με Ýνα κüστος που ξεπÝρασε τις 2500,00 ευρþ για κÜθε ομÜδα. Την ßδια στιγμÞ, η αστυνομßα των ΒÜσεων μποροýσε να αστυνομεýει παρüμοιους αγþνες στο γÞπεδο του Ακρωτηρßου!

Σε πρüσφατο αγþνα μας, με τον Ακρßτα Χλþρακας, ο επß καθÞκοντι αστυνομικüς δεν φÜνηκε στο γÞπεδο μας. ΕπικοινωνÞσαμε με τους υπευθýνους και μÜθαμε üτι κατÜ λÜθος πÞγε στο γÞπεδο της ΠΑΕΕΚ και θα ερχüταν σε λßγα λεπτÜ κοντÜ μας. Αφοý πÝρασε þρα και πÜλι δεν φÜνηκε, πληροφορηθÞκαμε üτι στην προσπÜθεια του να Ýρθει, πÝρασε απü το γÞπεδο μας χωρßς να το δει (εßναι τüσο μικρü) και πÞγε δυο χιλιüμετρα μακριÜ, στα φþτα τροχαßας του Αγßου Γεωργßου! Απü εκεß, χρειÜστηκε Üλλα 25 λεπτÜ για να Ýρθει στο γÞπεδο και να ξεκινÞσει ο αγþνας.

Απü αυτοýς εμεßς ΔΕΝ αναμÝνουμε να εξιχνιÜσουν τον φÜκελο. Το μüνο που κατÜφεραν, με τις πληροφορßες που οι ßδιοι διÝρρευσαν, εßναι να σπιλþσουν ονüματα παραγüντων, ποδοσφαιριστþν και σωματεßων. Την ßδια στιγμÞ προσφÝρουν Ýδαφος στους επιτÞδειους, που αποθρασυνüμενοι εκμεταλλεýονται το Üθλημα και üσους ασχολοýνται με αυτü, και συνεχßζουν το Ýργο τους. Αυτü εßναι το Ýγκλημα.

Την υπüθεση δεν θα την διαλευκÜνουν. ΕπαναλαμβÜνουμε üμως üτι αναμÝνουμε τουλÜχιστον να εξαφανßσουν τους σπßλους που Üφησαν πÜνω μας. Σε αντßθετη περßπτωση, ßσως να πρÝπει να μελετÞσουμε κατÜ πüσο υπÜρχει και θÝμα νομικÞς αγωγÞς εναντßον τους, αφοý τα üσα ακοýστηκαν απü τα ραδιüφωνÜ και τις τηλεορÜσεις και τα üσα γρÜφτηκαν στον Τýπο, Ýντυπο και ηλεκτρονικü, αγγßζουν τα üρια του λßβελλου.

ΑναμÝνουμε απü τους φßλους δημοσιογρÜφους üτι θα μεταχειριστοýν την ανακοßνωση μας με τον ßδιο τρüπο που μεταχειρßστηκαν και την πληροφüρηση απü την Αστυνομßα.

NEXT MATCH
PREVIOUS MATCH
  Anagennisi Deryneias 3-0  THOI Lakatamia
LEAGUE TABLE
 
01.
  Olympiakos Lefkosias
54
02.
  Ethnikos Axnas
50
03.
  Aris Lemesou
47
04.
  Othellos Athienou
44
05.
  Anagennisi Deryneias
35
06.
  AgiaNapa
32
07.
  Karmiotissa
31
08.
  ASIL Lisis
30
09.
  Akritas Chlorakas
29
10.
  Onisillos Sotiras
28
11.
  AEZ
28
12.
  THOI Lakatamia
26
13.
  Omonoia Aradippou
26
14.
  PAEEK
21
15.
  MEAP
17
16.
  Digenis Oroklinis
14
SPONSORS