English   Ελληνικά    
ΒΙΝΤΕΟ
Play Video Άσσος η πρώτη μας μεταγραφή
Play Video Λύσαμε το οξύ πρόβλημα του τερματοφύλακα
Play Video ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΘΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SOCIAL MEDIA
Thoi Lakatamias Facebook   Twitter   Youtube

Τελικός Κυπέλου ΑΠΟΛΛΩΝ-ΘΟΙ 3-1

Τελικός Κυπέλου ΑΠΟΛΛΩΝ-ΘΟΙ 3-1

Γλυκόπικρη γεύση μας άφησε η συμμετοχή μας στον πρώτο τελικό κυπέλλου νέων που διοργάνωσε η ΚΟΠ στο Στάδιο ΓΣΠ στις 6 Μαΐου 2015

Ένας τελικός στα πρότυπα τελικού Ανδρών με τηλεοπτική κάλυψη, παρατάξεις ομάδων, εθνικό ύμνο και προπαντός μπροστά σε ένα ενθουσιώδες φίλαθλο κοινό (γύρω στα 1000 άτομα).

Παίξαμε ίσο προς ίσο την ομάδα του Απόλλωνα και χάσαμε στα σημεία. Με ίσες περίπου ευκαιρίες για γκολ, δεν καταφέραμε να προηγηθούμε ούτε και να ισοφαρίσουμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να πάρουμε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος είχε την κυκλοφορία αλλά πρώτοι εμείς χάσαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Η πρώτη σε κόρνερ του Δημοσθένη Αγγελίνα, ο Παύλος Ιωσήφ, σε κενή εστία δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα και στην δεύτερη ο Γιώργος Σκώτης σε ατομική προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ υπήρχε και η εύκολη λύση του Λεωνίδα Νικολάου για να τελειώσει τη φάση  Ο αντίπαλος προηγήθηκε στην δεύτερη του μόλις, ευκαιρία με τον καλύτερο του παίκτη τον Θεόδωρο Ιωσηφίδη στο 37΄ του αγώνα και το ημίχρονο είχε λήξη με 1-0 για τον Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας παρουσιάστηκε παθιασμένη και πιο ομαδική. Πίεσε ψηλά τον αντίπαλο και δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά με τον Μιχάλη Ιωάννου, μετά με τον Κων/νο Παπασοφρωνίου και με τον Αντρέα Πάλλη. Αντί αυτού ο αντίπαλος διπλασίασε τα τέρματα του στο 76΄ και η αντίδραση μας ήταν σχεδόν άμεση αφού στο 83' μειώσαμε σε 2-1 με τον Κων/νο Παπασοφρωνίου μετά από κλέψιμο της μπάλας του Σοφοκλή Θεοδώρου. Μπήκαμε και πάλι στο παιχνίδι και στο αμέσως επόμενο λεπτό χάσαμε άλλη καταπληκτική ευκαιρία, για να ισοφαρίσουμε, όταν το σουτ του Κων/νου έφυγε μόλις άουτ. Στα λεπτά των καθυστερήσεων η διαιτητής Χρύσω Γεωργίου έδωσε πέναλτι για τον αντίπαλο και διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τόσο για την αξία μας που βρεθήκαμε στον τελικό όσο και για την προσπάθεια που καταβάλαμε για να κατακτήσουμε του κυπέλλου  Ένα μεγάλο μπράβο για τους ποδοσφαιριστές μας για την παρουσία τους στον ιστορικό πρώτο τελικό Νέων που διοργάνωσε η ΚΟΠ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΟΗΓ. ΑΓΩΝΑΣ
  Αναγέννηση Δερύνειας 3-0  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
01.
  Ολυμπιακός Λευκωσίας
54
02.
  Εθνικός Άχνας
50
03.
  Άρης
47
04.
  Οθέλλος Αθηαίνου
44
05.
  Αναγέννηση Δερύνειας
35
06.
  Αγία Νάπα
32
07.
  Καρμιώτισσα
31
08.
  ΑΣΙΛ Λύσης
30
09.
  Ακρίτας Χλώρακας
29
10.
  Ονήσιλλος Σωτήρας
28
11.
  ΑΕΖακακίου
28
12.
  Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
26
13.
  Ομόνοια Αραδίππου
26
14.
  ΠΑΕΕΚ
21
15.
  ΜΕΑΠ
17
16.
  Διγενής Ορόκλινης
14
ΧΟΡΗΓΟΙ